Consultant

“Ik ben een prikkelende raadgever. Ik ben geen kant en klare oplossing voor klachten kwalen of ziekte. Ik heb ook geen wonderpilletje in de la liggen. Onmiddellijk succes is een utopie. Voor herstel heeft je lichaam een ‘rouwperiode’ nodig.

Als uitdrukking  van chronische stress is ziekte is een manifestatie van een ‘freeze’ of zelfs een ‘collaps’ reactie. Het ontstaat  als je chronisch in de vecht, vlucht en angst (voor vernietiging) modus staat.”

De stress-as moet uit om ruimte te maken voor het tot rust komen van het systeem dat we lichaam noemen. In vaktaal gezegd; Herstel kan pas plaatsvinden in de modus van de Parasympaticus. Het is de modus van begrip, rust en vertrouwen. Voor doorbraak naar de parasympaticale herstelmodus van een klacht, kwaal of ziekte, is eerst een schok nodig. Een schok die wortelt in ‘waarheid vinding”.

Als je de pijn van je wortels begrijpt, kan je groeien.

Ik zoek naar en confronteer je daarom met dat wat je niet horen wil. Ik zoek naar en confronteer je met dat wat je altijd omzeild hebt. Ik zoek naar en confronteer je met je smoezen en de luchtspiegelingen die je rond jezelf gebouwd hebt. Ik trek je weg uit je verdringingen. Ik trek je weg uit je onwetendheid. Ik geef je zicht op je grootste obstakels. Als je die drempels ziet en doorleeft, zal je als vanzelfsprekend jouw antwoorden vinden. Door de openbaringen loop je als het ware je antwoorden binnen. Je zal de oorzaak van je klachten en kwalen beter begrijpen. Dat begrip zal de inspiratie zijn tot het willen herwinnen van je gezondheid.

De schok van waarheid is effectief als je er eerst (iets) slechter van wordt. Een ‘rouw’-periode is nodig om tot onvoorwaardelijke aanvaarding te komen. Het is voorwaardelijk voor herstel. Daarna is er naast tijd ook behoefte aan extra energie. Deze twee factoren worden gedragen door (ziele) rust als manifestatie van onbegrensd begrip, onvoorwaardelijke aanvaarding en ( zelf)vertrouwen. Dat diepe begrijpen en aanvaarden schenkt het vertrouwen voor de omdraaiing.

Mis je dat begrip, de aanvaarding en dat vertrouwen, dan is het ‘wilskracht’, dat je herstel zal dragen. Waar het moeiteloosheid hoort te zijn. Met wilskracht herstellen is niet vol te houden. Het gevolg is ( steeds weer) terugvallen in het ziekte proces. Waarna je naar een andere (alternatieve) ‘geneeswijze’ gaat zoeken.

“Your health requires a vision. A (future) image of a healthybeing’. It requires a certain amount of inner faith and it’s internal fortitude.”

Ruud Elfers

Ik heb een holistische kijk op het leven. Holistisch opgevat als ‘Het geheel omvattend’. Individuen die zich in het leven bewegen worden beïnvloedt door alle omgevingsfactoren waaraan zij bloot staan. Alle invloeden hebben impact. Het lichaam van het individu ( waartoe de psyche ook behoort) moet alle impact kunnen opvangen en van de gevolgen ervan kunnen herstellen.

Ik vlieg je klacht, je kwaal of ziekte aan vanuit alle denkbare hoeken. Met als doel tot de kern van je leed te komen. Als dat bloot ligt, zal begrip de sleutel zijn tot de omdraaiing. Met als resultaat verhoogde energie vrijgave, (ziele) rust en daarmee tijd. Het herstel proces zal je zelfstandig moeten uitvoeren. Ik neem je niet bij de hand en ik bied je ook geen schuilplaats. Ik ben gericht op korte begeleiding. Ik geeft zicht op, zet je op het spoor en laat je weer los. 

Herwinnen van gezondheid, vreugde en genot in het leven is het resultaat van zelfredzaamheid en het vermogen zichzelf staande te houden onder alle omstandigheden. Gezondheid is het vermogen de integriteit van het lichaam te behouden. Gezondheid is daarmee opgehangen aan het vermogen tot afweer van de gevolgen van impact. Gezondheid is de manifestatie van geloof, elasticiteit en van immuniteit. Dat vermogen schenkt zelfheling. Dat vermogen zal je zèlf moeten optuigen. Ik ben slechts een prikkelende getuige van jouw proces. Mijn raad en advies brengt slechts een wijzende vinger in een bepaalde richting.   Besef dat in de uitholling de vervulling zit. En besef dat achter de ellende de verlichting gloort. In een gesprek neem ik uitgebreid de tijd voor je.  

Fysiotherapeuten, personale trainers, sporters met blessures of mensen met ‘iets onder de leden’ of met ‘iets op hun lever’ waarvan ze (al langer) last hebben, wenden zich tot mij voor raad en advies. Ik werk samen met Your Health Concept.

Consultancy

Ik kom graag met je in contact om te bespreken waarmee ik je van dienst kan zijn.